dijous, 15 de març del 2012

Regions

 Equador està dividit en quatre regions geogràfiques: la Costa, que comprèn poc més de la quarta part del país, la Serra, que s'estén en una doble filera de muntanyes i una estreta altiplà deshabitada coneguda com la vall interandino, l'Orient o regió amazònica, a l'est dels Andes, i Insular, integrada per l'arxipèlag de Colom, que comprèn sis illes grans i nou petites d'origen volcànic, encara que la majoria dels volcans estan extingits.
La regió de la Serra s'estén entre les dues cadenes de la serralada dels Andes, l'Occidental i l'Oriental, amb més d'una dotzena de pics per sobre dels 4.877 metres d'altitud. El Cotopaxi, el volcà actiu més alt del món (5.897 m) i el Chimborazo (6.267 m), nevat o volcà inactiu, estan situats, el primer entre les serralades Occidental i Oriental, i el segon en la serralada Occidental dels Andes.

1 comentari:

  1. Patrícia, noia això és espectacular, m´agradat moltíssim,Potser algun dia hi vagi a donar un vol, jejeje... no et pensis el meu company és de l' Uruguay i he anat allà tres vegades, o sigui que no se sap mai.

    ResponElimina