dijous, 15 de març del 2012

Region Serra


Aquells que mai han visitat l'Equador sovint s'ho imaginen com una terra selvàtica que està enmig del món i les platges estan banyades per l'Oceà Pacífic. És increïble, diuen, que la Serralada dels Andes representi una gran àrea del país, amb volcans que pugen fins al cel, i als seus peus erms i valls, tot això forma part d'una considerable regió ecològica temperada. Fa cinc milions d'anys, a inicis del Pliocè, la serralada dels Andes va començar a formar-se. La Serralada dividir l'Equador en dues planes cobertes de boscos amb una franja intermèdia estreta vorejada per la "Avinguda dels Volcans". Aquí va evolucionar una flora i fauna d'indescriptible, riquesa, adaptant-se a les baixes temperatures, els forts vents, la intensa radicació ultraviolada, la pluja, la calamarsa, la neu i les grans altures.

La Serralada dels Andes travessa l'Equador de nord a sud i està dividida en tres sectors: la Serralada Oriental, la Serralada Interandina amb nombroses valls i foies, i la Serralada Occidental.

En la Serra l'estació plujosa o hivern dura d'octubre a maig, amb una temperatura anual mitjana que varia de 12è a 18O c. Emperò, la variació diària pot ser extrema, amb dies molt calents i nits molt fredes. I no obstant això, algunes persones es refereix al clima de la Serra com una "eterna primavera".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada