dijous, 15 de març del 2012

Illes Galàpagos


Descobrir les Illes Galápagos significa descobrir la natura en el seu estat, prístina més pur. Tant així que elles van motivar al jove naturalista anglès Charles Darwin, que va visitar les illes el 1835, a escriure el seu famós llibre titulat "L'Origen de les Espècies" ... i el món no ha estat el mateix des de llavors.
   Situat a 1.000 km. lluny de la costa de l'Equador, aquest misteriós i fascinant arxipèlag està compost de 13 illes grans, sis petites i més de 40 illots. Tot l'arxipèlag té una extensió total de 8.010 km ".

Una gran part de l'arxipèlag està al sud de la Línia Equatorial, on convergeixen diverses corrents marins. En suma, les Galápagos són la fusió de tots els elements necessaris per crear una meravella zoològica, botànica i geològica a la vegada.

Les illes van emergir de l'Oceà Pacífic fa cinc milions d'anys com a resultat d'erupcions volcàniques submarines. Són les formacions de lava i la roca volcànica el que dóna al turista la impressió de trobar "en un altre món" quan visita les Galápagos.

1 comentari: