dijous, 15 de març del 2012

Region Costa

La Costa està formada per tres ecosistemes principals: els boscos plujosos tropicals del nord, les sabanes tropicals del centre i del sud-oest, i el bosc sec de la franja peninsular occidental i meridional. Al llarg del litoral costaner es distingeixen dos ecosistemes addicionals caracteritzats per les seves comunitats animals i vegetals: les entrants de manglar i altres àrees, les platges i penya-segats coneguts per la seva peculiar formació rocosa.

La temperatura mitjana que preval a la Costa és de 22 º C. L'hivern dura de desembre a maig i l'estiu de juny a desembre. El corrent càlida coneguda com Corrent del Nen provoca un augment en els índexs de pluviositat entre els mesos de gener i maig.
Guayaquil, Port Bolívar, Manta i Esmeraldas són ports d'entrada que s'estenen al llarg de 4.817 km2 de costa i platja. Posseeixen nombroses zones marítimes pesqueres i excel · lents llocs per a la pràctica d'esports aquàtics. En aquesta regió hi ha cinc províncies. Esmeraldas, Manabí, Guayas, Los Ríos i El Oro, cadascuna amb diferents llocs d'atracció i variada vegetació que va des dels boscos plujosos fins als boscos ennuvolats i les àrees semidesèrtiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada